Liettuan veroviranomainen, valtion verotarkastus tai STI, myi ilmoitetusti takavarikoitua kryptovaluutta 6,4 miljoonan euron arvosta – noin 7,6 miljoonan dollarin arvosta – ja siirsi varat myöhemmin valtion talousarvioon. Tämä olisi ensimmäinen kerta, kun Liettuan hallintoelin on myynyt takavarikoitua kryptovaluutta fiatille.
Raporttien mukaan takavarikoidut salakirjat koostuivat kryptovaluutoista Bitcoin
Raporttien mukaan takavarikoidut salakirjat koostuivat kryptovaluutoista Bitcoin, Ether ja Monero, jotka takavarikoitiin tämän vuoden helmikuussa. Valtion verotarkastusviraston edustaja Irina Gavrilova sanoi, että kryptovaluuttojen muuntaminen euroiksi kesti melkein päivän ja lisäsi lausunnossaan:
Verohallinnon koko prosessi oli uusi, alkaen takavarikoidun kryptovaluutan haltuunotosta ja sen toteuttamiseen.
STI: n edustaja kertoi raportissaan, että tulevaisuudessa on paljon helpompaa myydä tällaisia takavarikoituja varoja. Mutta siitä, kuinka STI myi takavarikoidun salauksen, on edelleen epäselvää, mutta viranomainen totesi, että vaihto-prosessi vaati STI: tä luomaan salauksen lompakon saadakseen salauksen lainvalvontaviranomaisilta.
Useat maat käsittelevät takavarikoituja kryptovaluuttoja omalla tavallaan
Esimerkiksi jo lokakuussa Romania oli huutanut takavarikoituja kryptovaluuttoja bitcoinia ja eetteriä, joka takavarikoitiin osana paljastamatonta petostapausta. Vuonna 2017 Ernst and Young ilmoitti 24 518 BTC: n huutokaupasta, jotka Australian poliisi „takavarikoi rikoksen tuotona“.
Seuraavana vuonna Bulgarian lainvalvontaviranomaiset takavarikoivat lähes 213 000 BTC: tä, jotka myös huutokaupattiin. Jopa Yhdysvaltain hallitus myy tyypillisesti takavarikoituja salauksia Yhdysvaltain Marshals-palvelun toteuttamissa huutokaupoissa.
Aiemmin tänä vuonna Yhdysvaltain liittovaltion virasto sai jopa kritiikkiä, kun se paljasti 4041,58424932 Bitcoinin huutokaupan 38 miljoonan dollarin hintaan helmikuussa tänä vuonna, jolloin kolikon arvo oli vielä alle 9,2 000 dollaria.